Pravila privatnosti

Vaši osobni podaci – što je to?

“Osobni podaci” su sve informacije o nekoj osobi koje omogućuju prepoznavanje te osobe iz prikupljenih podataka (npr. ime, fotografije, videozapisi, adresa e-pošte ili adresa stanovanja).

Tko smo?

Adresa naše web-stranice je: www.ffwp.hr

Vlasnik i pokretač webstranice je udruga Federacija obitelji za mir u svijetu.

Koje podatke obrađujemo, od koga i kome su dostupni?

Obrađujemo imena, naslove, pseudonime i fotografije;

Podatke za kontakt kao što su telefonski brojevi, adrese i adrese e-pošte;

Ako su oni relevantni za našu misiju ili ako nam ih dostavite, možemo obraditi demografske podatke kao što su spol, starost, datum rođenja, bračni status, državljanstvo, povijest obrazovanja i radna povijest, akademske i profesionalne kvalifikacije, hobiji, obiteljski podaci i dr.

Obrađujemo podatke od naših članova, gostiju i kontakata, kao i od fizičkih i pravnih osoba u ugovornom odnosu sa Federacijom obitelji za mir u svijetu.

Podaci su dostupni ovlaštenim članovima udruge, članovima predsjedništva, voditeljima i članovima administrativnog osoblja.

Kako obrađujemo vaše osobne podatke?

Voditelj obrade podataka će ispuniti svoje zakonske obveze o ažuriranju osobnih podataka; pohraniti ih na sigurno; ne prikupljati ili zadržavati preveliku količinu podataka; čuvati osobne podatke i zaštititi osobne podatke od gubitka, zlouporabe, neovlaštenog pristupa i otkrivanja i osigurati da su poduzete odgovarajuće tehničke mjere za zaštitu osobnih podataka.

Vaše osobne podatke koristimo za sljedeće svrhe:

  • Radi omogućavanja ispunjavanja svih zakonskih obveza
  • Radi traženja Vaših stavova i komentara ;
  • Kako bismo vas obavijestili o promjenama u našim uslugama i događajima;
  • Radi slanja obavijesti i informacija koje ste zatražili ili koje bi Vas mogle zanimati;

Koja je pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka?

Većina Vaših podataka se obrađuje jer su potrebni radi ispunjavanja svrhe rada Federacije obitelji za mir u svijetu, a što je određeno Statutom udruge. Uvijek ćemo voditi računa o vašim interesima i pravima.

U skladu sa Zakonom o udrugama u RH, udruge su dužne voditi uredne podatke o članovima udruge, donacijama i sl.

Dijeljenje vaših osobnih podataka

Vaši su osobni podaci strogo povjerljivi i ne dijele se sa drugima, osim na zahtjev nadležnih tijela vlasti RH.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke ćemo čuvati koliko je to nužno s obzirom na potrebe našeg rada i djelovanja, te sukladno zakonskim propisima RH.

Vaša prava i vaši osobni podaci

1.Imate sljedeća prava u pogledu vaših osobnih podataka:

Pravo na pristup informacijama koje imamo o vama.

U bilo kojem trenutku možete nas kontaktirati kako biste zatražili informacije koje imamo na vama, kao i zašto ih imamo, tko im ima pristup i odakle smo ih dobili. Nakon što primimo vaš zahtjev, odgovorit ćemo u roku od mjesec dana.

2. Pravo na ispravljanje i ažuriranje podataka koje imamo o vama:

Ako su podaci koje imamo o vama zastarjeli, nepotpuni ili netočni, možete nas obavijestiti i vaši će podaci biti ažurirani.


3. Pravo na brisanje vaših podataka:

  • Ako smatrate da više ne bismo trebali koristiti vaše podatke ili da nezakonito koristimo vaše podatke, možete zatražiti brisanje podataka koje držimo.
  • Kad primimo vaš zahtjev, potvrdit ćemo jesu li podaci izbrisani ili razlog zašto se ne mogu izbrisati.

4. Pravo na prigovor na obradu vaših podataka:

Imate pravo tražiti da prestanemo s obradom vaših podataka. Nakon primitka zahtjeva kontaktirat ćemo vas i obavijestiti da li smo u mogućnosti udovoljiti Vašem zahtjevu ili imamo opravdanu osnovu za daljnju obradu Vaših podataka. Čak i nakon što iskoristite svoje pravo na prigovor, možda ćemo i dalje zadržati Vaše podatke u skladu s našim zakonskim i drugim pravima.

5. Pravo na povlačenje vašeg pristanka na obradu u bilo kojem trenutku za bilo kakvu obradu podataka za koju se traži Vaš pristanak.

Svoj pristanak možete jednostavno povući telefonom, e-poštom ili pismenim putem.

Prijenos podataka u inozemstvo ili drugim organizacijama

Svi elektronički podaci koji se prenose drugim organizacijama i u zemlje ili područja izvan EU-a postavljat će se samo u sustave koji udovoljavaju mjerama koje pružaju jednaku zaštitu osobnih prava bilo prema međunarodnim ugovorima ili ugovorima koje je odobrila Europska unija.

Daljnje procesiranje

Ako budemo željeli koristiti vaše osobne podatke za neku novu svrhu, koja nije obuhvaćena ovom Obaviješću, pružit ćemo vam potpunu informaciju o tome, prije nego što započnemo s obradom.

Kontakt podaci

Molimo kontaktirajte nas ako imate bilo kakva pitanja o ovoj Obavijesti o privatnosti ili o podacima koje posjedujemo o vama na:

Voditelj obrade osobnih podataka

FFWP- Federacija obitelji za mir u svijetu
Maksimirska 4/III

10 000 Zagreb

Telefon: 091 3823 026
E-mail: info@ffwp.hr

FFWP suglasnost za primanje službenih obavijesti možete preuzeti ovdje:

FFWP Suglasnost


Powered by WordPress and ShopThemes