Izaslanstvo UPF-a se susrelo s Papom Franjom u Vatikanu

Delegacija UPF-a imalo je privatni sastanak s Njegovom Svetošću Papom Franjom u Papinu uredu u Vatikanu.

U izaslanstvu su bili dr. Thomas G. Walsh, predsjednik UPF International; Dr. Tageldin Hamad, potpredsjednik UPF International; i H.E. Hisham Badr, veleposlanik Egipta u Italiji i predsjednik Izvršnog odbora Svjetskog programa za hranu.

04

Papa Franjo je vodeći zagovornik mnogih ideala i vrijednosti koje dijeli i UPF kao što su promicanje međuvjerskog dijaloga kroz Papinsko vijeće za međureligijski dijalog; jačanje obitelji kroz Papinsko vijeće za obitelj; i brigu o okolišu, što je vidljivo u papinoj enciklici Laudato si ‘, o brizi za naš zajednički dom.

U nekoliko navrata UPF je sudjelovao na različitim programima i konferencijama u Vatikanu, kao što je bila posebna konzultacija o krizi u Siriji koju je sazvala Papinska akademija znanosti 2014. godine; program 50. obljetnice u čast Nostre aetete (“U naše vrijeme”), enciklike pape Pavla VI. iz 1965., koja je otvorila put za više poštovanja među katolicima i ljudima drugih vjera; i trajna suradnja UPF-a s misijom Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u New Yorku.

05

Papa je u svom uvodnom izlaganju naglasio važnost mira. On je s dubokom zabrinutošću govorio o licemjerju onih koji govore o miru, ali prodaju oružje. Izrazio je iskrenu zahvalnost svima koji rade za mir.

Tijekom sastanka, Papa Franjo je upoznat s nedavnim događanjima i programima UPF-a. Sažeto je prikazano globalno djelovanje UPF-a, utemeljeno na viziji osnivača.

Njegova Svetost govorila je delegaciji UPF-a o važnosti molitve i obitelji. Zatim je Papa opisao pozadinu dokumenta o ljudskom bratstvu za svjetski mir i zajednički život koji je nastao kao rezultat zajedničkog napora pape Franje i velikog imama Al-Azhara 4. veljače 2019. u Abu Dhabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati. Dokument poziva sve osobe koje vjeruju u Boga i imaju vjeru u ljudsko bratstvo da se ujedine i rade zajedno kako bi poslužili kao vodič za buduće generacije.

Papa Franjo nije samo čovjek velikog intelektualnog kapaciteta, nego i čovjek srca, strasti prema ljudima i strasti za mirom. Papa je želio ohrabriti izaslanstvo UPF-a i, kao što je i običaj, tražio je da se molimo za njega. Sastanak je završen kratkom raspravom o predstojećem Svjetskom ”summitu” UPF-a 2020. godine. Njegovoj svetosti predana je molba da pošalje poruku ohrabrenja i podrške. Izaslanstvo UPF-a je potaknuto da u narednim danima podnese službeni zahtjev.

Vjerujemo da će ovaj važan sastanak poslužiti jačanju odnosa između UPF-a i Katoličke crkve. Članovi izaslanstva jasno su pokazali Papi Franji da želimo podržati i pridonijeti unapređivanju međusobnih napora za mir u svijetu.

Preuzeto: 
https://www.upf.org/peace-education-and-human-development/
peace-education-reports/8562-upf-delegation-meets-with-
pope-francis-at-vatican
Sas

      
          
Powered by WordPress and ShopThemes