O FFWP

O Pokretu ujedinjenja

Pokret ujedinjenja djeluje u cijelom svijetu i obuhvaća oko četiri stotine organizacija (NGO-a, poduzeća, nakladničkih kuća…). Idejni pokretač jest velečasni Sun Myung Moon. Djelovanje Pokreta ujedinjenja počelo je 1. svibnja 1954. godine u Koreji pod imenom Crkva ujedinjenja. Pod ujedinjenjem članovi Pokreta podrazumijevaju:
 

 • ujedinjenje duha i tijela – sklad
 • ujedinjenje obitelji kroz jedinstvo supružnika, roditelja i djece te rodbine
 • ujedinjenje (sklad) čovjeka i prirode.

Pokret ujedinjenja okuplja različite organizacije okupljene oko temeljnih načela pokreta, a jedna od najbrojnijih je Federacija obitelji za mir u svijetu (Family Federation for World Peace – FFWP).
Čovjekovim padom – odnosom nezrele partnerske ljubavi između muškarca i žene – došlo je do uništenja ideala ljubavi. Ujedno je time uzrokovana i duhovna smrt – čovjekovo nepoznavanje Božjega srca, ljubavi i istine.
Razvio se:

 • svijet u kojem je čovjek odvojen od Boga;
 • svijet u kojem je čovjek u neprestanom unutarnjem i međusobnom sukobu;
 • svijet nerazumijevanja između muškarca i žene;
 • svijet nerazumijevanja među generacijama;
 • svijet u kojem čovjek ne živi u skladu s prirodom.

FFWP – Federacija obitelji za mir u svijetu izlaz iz nastale situacije vidi u promoviranju i praktičnom življenju učenja Rev. Sun Myung Moona, u čijem su središtu ljubav, brak i obitelj. Učenje je zasnovano na duhovnim spoznajama tradicionalnih religija, posebice kršćanstva, s mnoštvom novih uvida i otkrivenja. Druženjem, kroz predavanja i seminare, daju se odgovori na temeljna pitanja o svrsi ljudskog života.

Kvalitetna obitelj omogućuje:

 1. Bračnu ljubav – čija je bit potpuno duhovno i fizičko jedinstvo muža i žene kroz svetost seksualnog odnosa kao najvećega Božjeg dara. Samo osoba koja voli i koja je voljena može biti sretna te može ispuniti svoj cjelokupni emocionalni, intelektualni i voljni potencijal. Preduvjet za to je da smo i sami primili bezuvjetnu roditeljsku ljubav. Naime, roditelji su izvor života, osobe od kojih smo primili svoj cjelokupni duhovni i fizički potencijal.Roditelji daju i primjer partnerskog odnosa. Kroz njih se usvaja temeljna odgovornost u partnerskoj ljubavi:
  • nema razvoda – koliko god bila teška životna situacija uvijek ćemo partnera i sebe sagledati u najboljem svjetlu i dati si novu priliku.
  • nema preljuba – vjernost partneru temelj je cjelokupnoga čovjekovog morala i etike.
 2. Život i krvnu liniju – djeca su utjelovljenje i najljepši plod partnerske ljubavi. Biti roditelj, posvetiti se odgoju novih generacija, stvoriti kvalitetnu obitelj bit je samoga života, izazov nenadmašne dubine i ljepote.Prošlost, sadašnjost i budućnost susreću se u obitelji i, kao tradicije i ideali, prenose se s generacije na generaciju kako bi se razvili i poboljšali. Idealna obitelj uspostavlja tradiciju istinite ljubavi koja je nesebična i nepromjenjiva. Kroz takvu ljubav spoznajemo Božju narav.
 3. Školu ljubavi – prirodni rast srca kroz razvoj dječje, bratsko-sestrinske, partnerske i roditeljske ljubavi.

Društvo sačinjeno od kvalitetnih obitelji s gore navedenim standardom ima sposobnost prevladati i najveće društvene probleme.

Festival obitelji – Blagoslov

Brak i obitelj, kao središnja mjesta doživljavanja istinite ljubavi smatraju se svetinjom, a dan vjenčanja dan je Blagoslova.
Blagoslovom se partneri potpuno posvećuju jedno drugome u središtu s Bogom. Javno iskazuju da se samo gradnjom kvalitetnih brakova i obitelji, bez obzira na rasnu, nacionalnu i vjersku pripadnost, može iskorijeniti zlo i izgraditi svijet dobra.
Na Festivalu obitelji – Blagoslovu, parovi daju sljedeće zavjete:

 1. Želimo biti vječni suprug i supruga.
 2. Želimo odgajati našu djecu da postanu odgovorni ljudi pred Bogom i društvom.
 3. Želimo živjeti za druge i prenositi tu časnu tradiciju na buduće generacije.
 4. Želimo voljeti ljude cijeloga svijeta kao članove jedne obitelji koja je izvor radosti i ljubavi za sve nas.
Powered by WordPress and ShopThemes